Samlade frågor och svar

Vi har samlat de mest vanligt förekommande frågorna för att ge dig bästa möjliga svar. Om du inte hittar svaren på dina funderingar här, tveka inte att kontakta oss så återkommer vi så
snabbt som möjligt för att hjälpa dig

Kontakta oss
Vilken typ av BRFer kan använda Eliot Alpha?

Alla typer - stora, små, gamla och nybildade. Eliot Alpha unika erbjudande förenklar och förbättrar vardagen för alla och respektive BRF väljer själv vilka funktioner som man önskar använda.

Hur fungerar plattformen Eliot Alpha?

Alla boende i er BRF får tillgång till en innovativ app och de som ni utser till administratörer, exempelvis styrelsemedlemmar eller förvaltare, får dessutom tillgång till en adminportal.

Varför är Eliot Alpha bättre än andra boappar?

Eliot Alpha är unik på så sätt att den både erbjuder en plattform för kommunikation och att den fokuserar på ett antal viktiga funktioner inom Säkerhet & Trygghet. I tillägg så är allting skalbart och valbart och sist men inte minst så utvecklar vi all funktionalitet i samråd med våra kunder. Allt är möjligt i vår värld!    

Hur fungerar en uppkopplad vattendetektor?

En fuktsensor installeras exempelvis under vasken i köket (där majoriteten av alla fukt- och vattenskador i BRFer uppkommer) och när denna ger utslag så skickas en notis om larm till lägenhetsinnehavaren via Eliot Alphas app. Om lägenhetsinnehavaren dock ej kvitterar larmet inom en viss tid så sänds larmet vidare till den eller de personer som lägenhetsinnehavaren har lagt in i sin eskaleringskedja. Om så önskas kan larmet då gå till samtliga boenden.

Vad är skillnaden på en uppkopplad rökdetektor mot en vanlig?

En uppkopplad rökdetektor skickar dig inte bara notis om larm direkt i din app utan den låter dig även veta när det är dags att byta batterier. Enligt färsk statistik så fungerar ej  50-60% av alla brandvarnare i svenska lägenheter just på grund av att batterierna är slut och det i sig utgör en väsentlig fara för liv och hälsa.    

Kan vi göra våra befintliga portar digitala?

Högst sannolikt är svaret på den frågan - Ja - då Eliot Alpha erbjuder låsintegrationer till drygt 30 av dom vanligaste portsystemen. Bra, eller hur? och framför allt skönt att ni inte riskerar stora investeringar för nya portsystem. Vad händer då med era vanliga nycklar? Dom blir helt enkelt digitala och ni använder istället er Eliot Alpha app.

Kan en felanmälan skickas till en extern förvaltare?

Absolut. Vi vet att många BRFer använder sig av externa förvaltare idag och därför har vi utvecklat en lösning som även ger er möjlighet att lägga upp en icke-boende som administratör i ert adminportal.

Vilka fördelar får jag som boende?

Kort och gott kan man säga att hela din boendeupplevelse digitaliseras till fullo. Du kommunicerar, övervakar och styr allt i en och samma app och du och dina grannar väljer själv vilka funktioner ni enskilt eller tillsammans önskar prioritera i just er BRF.    

Vilka fördelar får jag som styrelsemedlem?

Du får allting som du behöver på en plats och dessutom så får du och dina styrelsekollegor tillgång till en unik plattform där ni både kan kommunicera med era boende, samla viktiga dokument, övervaka fastigheten och forma ett effektivt och modernt styrelsearbete.

Vad kostar Eliot Alpha?

Det beror lite på hur stor er BRF är och vilka paket och funktioner ni väljer. Mer information hittar ni i vår prismatris och saknar ni något där så är det bara att höra av sig direkt till oss på support@eliotalpha.com

Vad behöver vår BRF göra för att implementera Eliot Alpha?

Inte särskilt mycket. I våra priser så ingår det två tillfällen där vi tillsammans med de personer ni har utsett planerar er onboardingprocess och den kommunikation som behöver sändas ut till era boende.

Hur lång tid tar det att implementera Eliot Alpha?

Det beror helt på vilka paket och funktioner ni väljer och om ni önskar att implementeringen görs i olika etapper. Det senare kan vara att föredra när man har en större BRF.

Vilken avtalstid erbjuder ni?

Vi strävar alltid efter långsiktiga samarbeten men vi är samtidigt flexibla och anpassar oss efter era önskemål.